چگونه سوخت و ساز بدن خود را بالا ببریم

همه می‌دانیم که یکی از روش های خلاص شدن از شر چربی های اضافه بدن کاهش دریافت کالری است. و این به معنای رعایت در غذا خوردن خواهد بود. و مفهوم “رعایت در غذا خوردن” با مفهوم “گرسنگی کشیدن” متفاوت است. در این مقاله با پرشین خاتون همراه شوید.
در برنامه های غذایی با کاهش موقتی کالری (که همیشه باید موقتی باشد – هیچگاه برای مدت طولانی کالری دریافتی خود را محدود نکنید) سوخت و ساز بدنتان باید به میزان مناسب باقی بماند. یکی از آفات کاهش بلند مدت میزان کالری دریافتی وفق داده شدن بدن با انرژی ورودی و کاهش سوخت و ساز است. به این معنا که بدن به جای سوزاندن چربی برای دریافت انرژی سعی می‌کند انرژی کمتری برای کارهای خود مصرف کند.
متاسفانه تغییر جسمی و بدنی بخاطر وجود مفاهیمی مثل هورمون ها، تاریخچه ی رژیمی، وراثت، استرس و چگونگی سبک زندگی که هر کدام در تعیین وضعیت سوخت و سازی ما نقشی بر عهده دارند امری پیچیده است. نرخ سوخت و ساز پویا و دینامیک است، و بدن انسان قابلیت شگفت انگیزی برای انطباق پذیری دارد. مطالعات نشان می دهند که فرآیند سوخت و ساز می‌تواند در اثر رژیم های غذایی کم کالری بلندمدت کند شود، که این باعث ایجاد محیطی هورمونی می شود که نسبت به از دست دادن چربی مقاوم است. علاوه بر این، هر چه شما مدت بیشتری در معرض کاهش شدید کالری دریافتی قرار بگیرید، ریسک بیشتری برای پس زدن این روند و جذب چربی بیشتر در طولانی مدت به وجود می آید.
چگونه می توان قدم اول را برای جلوگیری از این روند برداشت؟از جزییات غذای دریافتی روزانه ی خود آگاه شوید و سپس برای تثبیت آن بکوشید تا بدنتان بتواند سازگار شود. اگر مقدار کالری دریافتی برای سایز بدنی و میزان فعالیت تان کافی و بسنده باشد، احساس و کارکرد بهتری خواهید داشت و از لحاظ ظاهری بهتر به نظر خواهید رسید.با ثبت و یادداشت کردن غذای دریافتی خود در یکی از برنامه های آسان-برای-استفاده شروع کنید یا یک ژورنال غذایی درست کنید. به یاد داشته باشید که مقادیر کافی از “درشت مغذی ها” در نظر بگیرید (پروتیین، کربوهیدرات ها و چربی ها) و نه فقط کالری دریافتی کلی را.
به یک متخصص دارای صلاحیت مراجعه کنید تا در مورد “درشت مغذی ها” راهنمایی تان کند. هیچ چیز را حذف نکنید، مطمئنا جملاتی نظیر این ها را شنیده اید”نان سفید ممنوع””کیک و نان و شیرینی بد است”و از لحاظ منطقی هم قابل قبول است که از خوراکی هایی که مغذی نیستند پرهیز شود. ولی اگر واقع بینانه نگاه کنیم، رژیم غذایی ای که غذاهای مورد علاقه ی شما، یا حتی بدتر از آن، یک گروه کامل غذایی را حذف کند محکوم به شکست است و حتی به طور بالقوه موجب تاثیرات مضری روی سلامتی تان می شود. برای مثال، چربی ها در بعضی فرآیندهای مهم در بدن ما مشارکت دارند، از قبیل کارکرد بهینه ی اعصاب و مغز، پس یک رژیم غذایی کم چربی یا بدون چربی می تواند تاثیر منفی داشته باشد. علاوه بر خطرات سلامتی، تلاش برای پرهیز مداوم از غذاهای دلخواه و مورد علاقه تان فقط باعث افزایش اشتیاق و ولع نسبت به آن ها می شود.
و احتمال این که برای پرهیز از آن غذای مورد علاقه در مصرف غذاهای دیگری زیاده روی کنید افزایش می دهد. و هر بار که پرخوری می کنید احساس ناراحتی به سراغتان می آید و برای جبران آن به محدود کردن خودتان روی می آورید. هر چه سریع تر خود را از این چرخه ی محدودسازی و پرخوری رها کنید بهتر است.
به عنوان توصیه نهایی دقت داشته باشید تا می‌توایند چربی های اشباع را از برنامه غذایی خود کم کنید. به جای آن از چربی های با HDL بالا نظیر روغن زیتون استفاده کنید. سهم پروتئین و سبزیجات با برگ سبز و فیبر را در برنامه غذایی خود بالا ببرید. در مصرف کربوهیدارت ها به سمت کربوهیدارت های خوب نظیر نان های غنی شده و سبوس دار، برنج قهوه ای و موارد مشابه بروید که احساس گرسنگی شما را تشدید نمی‌کنند. کمبود ویتامین می‌تواند باعث فقر مواد مغذی در بدن شده و سوخت و ساز را کاهش دهد. دقت کنید همه این موارد باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود. اگر سوخت و ساز بدن شما کاهش یافته و برنامه غذایی خود روند مطلوبی ندارید با یک متخصص مشورت کنید و مانند یویو مدام غذای خود را کم و زیاد نکنید.

0 comments: